Министър Зарков в Учебния център на ГДИН в Плевен

Новини Повишаване на капацитета на персонала, изграждане на пилотен затвор, свързан с учебен център и подобряване на рехабилитацията на лишените от свобода

Министърът на правосъдието Крум Зарков, който е и ръководител на Програмния оператор на Програма „Правосъдие“, посети единствения за системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Учебен център – този в Плевен. Той разполага с три оборудвани учебни зали, с компютърна зала, две открити спортни площадки, спортна зала, фитнес зала, симулационни килии, научна библиотека и места за отдих. Капацитетът е за 40 души. Сградата е реновирана основно през 2015 година, с помощта на Норвежкия механизъм.
 
Министър Зарков препотвърди на място един от основните приоритети на Министерството, а именно изграждането на нов учебен център, свързан с пилотен затвор. С подкрепата на Норвежкия финансов механизъм в с. Самораново предстои да се изградят затвор и център за персонала, в който кандидатите за служители ГДИН ще бъдат подготвяни по специално разработени програми и методики, създадени с участието на норвежки и международни експерти с голям опит. Идейният проект предвижда в рамките на учебния център да бъде изградена модерна конферентна част, с капацитет и условия, предоставящи възможност за провеждане на национални и международни събития.
 
В Плевен министър Зарков бе придружаван от ресорния заместник-министър Мария Павлова и главния директор на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов.