Посланикът ни в Осло се срещна с бенефициенти по проект за борба с домашното насилие

Новини

Посланикът ни в Осло, Норвегия, Десислава Иванова се срещна с представители на Министерство на правосъдието на България, фондация „Пулс“, клуб „Доверие“ – Кърджали и техния норвежки партньор – Българско неделно училище „Родна реч“ в Осло. Те са бенефициенти по Норвежкия механизъм и реализират проект за борба с домашното насилие и насилието, базирано на полов принцип. Това съобщиха от дипломатическото ни представителство в Осло на своята Фейсбук страница.

В рамките на посещението, част от процеса на обмен на опит и добри практики, са се състояли още срещи с представители на Министерство на здравеопазването и Министерство на правосъдието на Норвегия. Посетен е бил и Кризисен център в Осло, допълват от Посолство на България в Осло.

„На кафе в Българското посолство гостите запознаха българския посланик с впечатленията си от визитата и изразиха задоволство от съществуването на Норвежкия финансов механизъм. От своя страна българският посланик подчерта, че това е поредната експертна визита в Осло от есента насам, реализирана в рамките на механизма, и че последният се оценява от страната ни като отличен инструмент за обем на опит, споделяне на добри практики, създаване на контакти между гражданите и задълбочаване и интензифициране на двустранния диалог между България и Норвегия“, информират от дипломатическото ни представителство.

В съобщението се посочва още как посланик Иванова е изразила очакванията си, че усилията в посока надграждане на експертния обмен с визити на високо ниво ще дадат добри резултати през новата година. Подчертала е, че вратите на Посолството винаги са отворени за всички български представители, посещаващи служебно Норвегия. Изразила е и задоволство от сътрудничеството с Българското неделно училище в Осло, както и радост, че благодарение на съвместните усилия на Министерството на външните работи на България, Посолството и училището, от началото на новата календарна година образователното средище ще разполага с двойно по-голяма площ, отдадена безвъзмездно от Министерство на външните работи за реализация на родолюбивата просветителска дейност.